tygodnik opoczyński
Baza firm
 
Aktualności

 Wyróżnienia za jakość

 





26 listopada w Warszawie ogłoszono wyniki konkursu „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym JESIEŃ 2009”, zorganizowanym po raz trzydziesty drugi przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Konkurs obejmował wędliny: wędzonki, kiełbasy podsuszane, kiełbasy suszone i wędliny surowe dojrzewające. Ocenie sensorycznej i analizie chemicznej poddano 165 próbek wyrobów wędliniarskich z 46 zakładów mięsnych.
Z powiatu opoczyńskiego dyplomem zostały nagrodzone dwie firmy: Zakład Usługowo Handlowy „Wojciechowski” za szynkę wieprzową gotowaną, polędwicę łososiową, kiełbasę wiejską pieczoną oraz Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Grzegorz Nowakowski” z Dąbrowy za kiełbasę ze wsi, kabanosy, kiełbasę jałowcową i Kindziuk (tradycyjna kiełbasa litewska).
Uroczystego wręczenia dyplomów dokonał minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki podczas XXXII edycji Dni Przemysłu Mięsnego.
Wyróżnionym gratulujemy, a wszystkim życzymy smacznego.


Artykuł ukazał się w wydaniu nr 48 (647) z dnia 4 Grudnia 2009r.
 
Kontakt z TOP
Tomaszów Mazowiecki - baza wiedzy Biuro ogłoszeń
oglotop@pajpress.pl

Tomaszów Mazowiecki - baza wiedzy Dział reklamy
tel: 44 754 41 51

Tomaszów Mazowiecki - baza wiedzy Redakcja
tel: 44 754 21 21
top@pajpress.pl
Artykuły
Informator
Warto wiedzieć
Twój TOP
TIT - rejestracja konta Bądź na bieżąco.
Zarejestruj konto »