Na bazarze rabarbar kosztuje 3 zł za kilogram, a szczaw można nabyć w cenie złotówki za pokaźny pęczek. Miłośnicy truskawek za kilogram zapłacą 4 zł, a małe ogórki gruntowe, nadające się do zawekowania, są w sprzedaży w cenie 3 zł za kilogram
Ceny warzyw:
czosnek 1,50 zł/główka, cebula jasna 2 zł/kg, cebula ciemna 3 zł/kg, cebula młoda 4,50 zł/kg, kapusta biała 4 zł/szt., kapusta pekińska 4 zł/kg, ziemniaki młode 3?3,50 zł/kg, pory 2,50 zł/szt., włoszczyzna 3 zł/pęczek, pomidory 4?5 zł/kg, marchew 2,80 zł/kg, ogórki 4 zł/kg, ogórki gruntowe 3 zł/kg, papryka 12 zł/kg, brokuły 3 zł/kg, koper 1 zł/pęczek, natka pietruszki 1 zł/pęczek, szczypior 1 zł/pęczek, pieczarki 5 zł/kg, sałata ozdobna 2 zł/szt., sałata lodowa 3 zł/szt., pietruszka korzeń 6 zł/kg, seler 4 zł/kg, rzodkiewki 1,50 zł/pęczek, kalafior 4 zł/szt., buraki 1,50 zł/kg, kalarepa 2 zł/kg, botwina 2,50?3 zł/pęczek, młoda cebula ze szczypiorkiem 1,20 zł/pęczek, cukinia 6 zł/kg, młody seler z nacią 1,50?2 zł/szt.
Ceny owoców:
banany 5 zł/kg, jabłka 2,50 zł/kg, kiwi 1,20 zł/sztuka, cytryny 8 zł/kg, pomarańcze 4,50 zł/kg, grapefruity 10 zł/kg, arbuzy 5 zł/kg, winogrona 11 zł/kg, nektarynki 8 zł/kg, brzoskwinie 8 zł/kg, truskawki 4 zł/kg, rabarbar 3zł/kg.
|